In

Schenk een waterput als een Sadaka Jariyah of Doorlopende liefdadigheid

Elke 90 seconden sterft er een kind aan een watergerelateerde ziekte, waardoor het momenteel de grootste oorzaak van ziekten en sterfgevallen in de wereld is. Help ons insha’Allah om waterputten te graven om zo noodlijdende kinderen en volwassenen te voorzien van zuiver water.

“Jij kan hier rechtsreeks verandering in brengen met het project “Schenk een waterput in uw naam of de naam van een overleden vader, moeder, grootouder of een andere familielid.”

Al-Mawada Charity biedt je de mogelijkheid vandaag om uw eigen waterput te realiseren! Hierdoor zal je naast het zorgen voor de watervoorziening van arme gezinnen en weeskinderen, ook direct meehelpen om de heersende armoede in de wereld te laten afnemen.

“Een Sadaqa voor meer Baraka”

Door uit te geven op de weg van Allah zal je insh’Allah van nog meer zegeningen kunnen genieten. Het graven van een waterput is een zeer nobele daad in de Islam en wordt beschouwd als een ‘Sadaqa Jariyah’ of doorlopende liefdadigheid.

Momenteel zijn we zeer actief in India, Nepal, Birma en Sri Lanka. We hebben al een groot aantal waterputten kunnen voltooien Alhamdullilah.

Het voordeel van deze regio’s is dat de lokale bevolking nood heeft aan zuiver water en dat een waterput door 1 persoon of meerdere personen gemakkelijk gefinancierd kan worden.

Met je Sadaka Jariyah draag je ook bij aan ons project “Een waterput voor bijzondere mensen”. Dit zijn waterputten die we schenken aan mensen die heel veel betekend hebben voor de gemeenschap(geleerden, hulpverleners, etc..)

Wat betaal je voor een waterput?

 • India € 280
 • Nepal € 280
 • Birma (Rohingya’s) € 280
 • Sri Lanka € 280

Op uw waterput zal ook een naambord geplaatst worden met uw voornaam en familienaam erop.
Men kan ook een waterput doneren dan plaatsen we uiteraard de naam van de bestemmeling erop.
Wij bezorgen u ook het beeldmateriaal van uw eigen waterput wanneer deze afgeleverd wordt.

Wat doen wij?

Al-Mawada Charity werkt in verschillende landen samen met partners om
deze wanhopige situatie om te keren. Onze belangrijkste project is:
Het graven van diepe waterputten in oa Sri Lanka, Nepal, India en Birma (Rohingya’s), waar
natuurrampen de watervoorzieningen vernietigen en vervuilen.

 • Wij zorgen voor de volledige coördinatie van de werken
 • Naambord met donateur (of begunstigde) van desbetreffende waterput
 • Beeldmateriaal (Video)

Zo realiseer je uw waterput?

Wat moet je doen?

 • Het totaalbedrag naargelang het land doneren op onze rekeningnummer BE 06 3631 3420 7422 met vermelding van ‘Waterput en het land’ in mededeling. Bijvoorbeeld: Waterput India
 • of betalen via onderstaande betaallink;
 • Ons een mail sturen met betaalbewijs ter bevestiging (charity@almawadacharity.be) en de naam/namen die op de waterput moeten komen te staan (max 3 namen).
 • U krijgt dan van ons een volgnummer toegestuurd (binnen de 48u)
 • Wij leveren binnen een termijn van max 3 maand uw waterput en bezorgen u per mail een foto en video van uw eigen waterput met naambord.

Moge Allah het accepteren als een doorlopende Sadaka of Sadaka Jariyah. Ameeeen.